Alla inlägg under februari 2015

Av Sara - 15 februari 2015 10:51

Nu börjar solen värma igen och det gillas skarpt. Idag ska jag unna mig en härlig ridtur i skogen. Jobbade på Stenmans igår och det var verkligen full rulle hela tiden. Så grymt mycket folk. Det var en bröllopsmiddag, ett gäng som beställt mat. Sen med alla övriga som kom var det packat med folk. Jag gjorde en massa räkmackor på löpande band. Men tiden går fort och jag trivs där. Underbara ägare, så sträck på er Mats och Sussi. Ni är fantastiska och värda en stor eloge! Ute var det full aktivitet med bröllop i iskyrkan, stolpsittarna gick ner och annat som jag inte hade koll på där jag stod i mitt räkmackefix. På kvällen när jag gick hem lyste igloon så fint i alla färger som vi på Strandskolan byggt. Jag ska ut och fota lite på allt fint i is ikväll, så jag kan visa Amelia som jag vet gärna hade varit här. Alin, Mirella och Romeo fick sälja några tidningar igår och det var positivt.Tack alla ni som köper.

Hoppas de får sälja fler idag. 

Ha en skön söndag och njut av solen!

Sara

         

Från förra årets www-helg

Av Sara - 13 februari 2015 19:25

  Jag möter fina medmänniskor hela tiden. Idag var det Dorineé som visade sin medmänsklighet. Jag fick tidningarna Dik Manusch idag för att tiggarna ska få sälja. Dorineé ställde upp och hämtade tidningarna och gav till Alin och Mirella. Tack fina Dorineé! Nu kan ni alltså köpa tidningen av Alin,Mirella och Romeo(som får sin bunt imorgon). Den kostar 50 kronor och allt går till dem. Perfekt tajming att tidningarna kommer just i helgen när vi har www-helgen och det är mycket folk i rörelse. Romeo har fortfarande ingen bostad men sover på busstation så länge han inte blir utslängd. Jag har inte fått något napp på tillfälliga jobb till dem, men är glad att dom har tidningarna att sälja nu.

Idag byggde vi färdigt en igloo som Strandskolans elever jobbat med i två dagar. Den blev riktigt fin. Med en lampa i igloon som vi ställde i en islykta blev det ännu finare. Stolpsittarna sitter på sina stolpar. Två har redan gått ner och tre återstår. Skönt det blev kallare så inte allt smälte ner. Så mycket vackert ute i helgen, speciellt iskyrkan. Det blir bröllop i iskyrkan och många vinteraktiviteter. 

     

Årets igloobygge och två bilder från 2014

Av Sara - 11 februari 2015 20:15


     

Jag vill ge en eloge till Hanna Larsson i Vilhelmina som bjöd hem tiggarna i sitt hem. Gav dem fika och kläder. Bemötte dem med värme i sitt hem. Det kallar jag medmänsklighet. Att sitta och tigga är förnedrande och att då få bli bemött som en jämlike är så värdefullt.Tack Hanna för att du förgyllde deras dag. 

Lite av vad Hanna sa "Jag är så glad att kunna bidra och hjälpa dessa underbara människor så gott jag kan.Kändes självklart att bjuda hem dom på fika och samtidigt skänka kläder. Jag gör inget speciellt eller något ovanligt utan följer bara mitt hjärta"

Jag har nu fått veta att vi får fler tidningar Dik Manush(se medmänniskan)som Alin och Mirella kan få sälja. Hoppas de hinner komma innan helgen. Hoppas också att många vill köpa. De kostar 50 kronor och allt går till dem. De får 30 tidningar var.

Jag vill tacka ni som skänkt pengar dit.  Läget är inte bra för tiggarna nu och det kommer bara fler och fler till Sverige.

Av Sara - 9 februari 2015 18:03


 

Det gick inte att vara i Sorsele för Romeo och Cerasela. Det var redan två där. Dom fick bo på Pingstkyrkan där,så det var ju positivt. Jag vill ge en eloge till Emanuel och Emelie Linder i Sorsele som har ett stort hjärta för dessa människor. Men nu är dom tillbaka i Vilhelmina, utan bostad. Så inatt blir det busstation om vi inte hittar något boende. Vi försöker nu ta reda på vilket ansvar kommunen har för tiggarna som kommer hit. Är det tex okej att dom sover på busstationen? Om inte,vad är alternativet? 


Av Sara - 7 februari 2015 12:11

Tidigt imorse åkte Romeo och Cerasela till Sorsele. De har fått boende där. Känns bra att det löst sig för dem och hoppas det ska gå bra där så de får den hjälp de behöver. Då har vi Alin och Mirella kvar. Nu ska vi se till att hitta någon lösning så de kan åka hem till sina barn så fort som möjligt. Kanske något tillfälligt jobb eller något dom kan sälja istället för att slippa tigga. Snöskottning vore ju perfekt med tanke på all snö som kommit. 

Hittade en bra artikel om en man som erbjöd en tiggare målarjobb för 500.-

 http://www.metro.se/nyheter/nej-det-var-inte-svartarbete-att-ge-tiggaren-jobb/EVHnij!6aN25sctrJBGk/

 

Av Sara - 6 februari 2015 21:16

 

Ikväll var det taco,dockteater och pyssel på Pingstkyrkan. Roligt att så många kom. 

Fick lite info om tiggarna som också var där ikväll. Dom önskar att få göra småjobb istället för att tigga. Så behöver ni hjälp med snöskottning,städning,flytta grejer eller dyl mot ett litet bidrag,hör gärna av er. Är det någon som skulle kunna laga ett gammalt dragspel som inte fungerar så bra för Romeo,skulle det också uppskattas mycket. Jag vill tacka för alla som skänkt mat så de kan laga mat hos Ingrid. Vill ni skänka mat kan jag ge er lite tips på vad man kan köpa..Det kan vara pasta,potatis,ris,kyckling,grönsaker,bröd etc..

Vi söker fortfarande rum för två av tiggarna,då det blir fullt för Ingrid med fyra personer..

Imorgon ska jag lyxa med en ridtur i skogen. Ska bli skönt!

Ha en härlig helg!


Av Sara - 5 februari 2015 20:31

Vi har nog den mest originella köksfläkt som finns, vilken speciallösning alltså. En plåthink med långben på, en fläkt från Irak och delar från en gammal lampa. Men den fungerar hur bra som helst. Ibrahim löser det mesta på billigt och fungerande vis. Nu behöver vi inte öppna fönstret eller ha matos i hela lägenheten när vi lagar mat. Alla sätt är bra utom dom dåliga sägs det. Man skulle kunna måla den vit eller göra det snyggare. Men lite kul med långben i köket.

Idag besökte David från VF mig så nu kommer jag i VF också.  Blev intervjuad och fotat.

Jag kan stå i rampljuset om det är för något gott. Annars håller jag mig undan :-)

VK reportern ringde ikväll och ville ha lite kompletterande uppgifter. Jag sa att jag på inget sätt ville framhålla mig själv. Då sa han att den här gången får jag nog tåla det som skrivs. Hmm..men litar på Eva-Maj som står bakom detta och känner mig förstås rörd och hedrad. Jag känner mig väldigt liten men så glad att få vara en del i allt som sker. Kan någon bli hjälpt av det lilla jag gör, så kan jag kosta på att bjuda lite på mig själv. 

Att blogga är en del av det. Sen får jag bryta av med lite helt vardagliga saker ibland som en originell fläkt tex..

     





Av Sara - 4 februari 2015 19:25

Vilken dag och vilken överraskning.

Eva-Maj hade nominerat mig till en vardagshjälte på VK så idag på min rast kom en VK reporter och Eva-Maj in med en tårta till mig. Så rörd jag blev. Tack fina älskade Maja!

Jag blev intervjuad och bilder togs,så snart är jag i tidningen. Jag är ju ingen som vill stå i rampljuset direkt,men det värmde verkligen mitt hjärta. Jag har fått köra ett judopass ikväll,med kullerbyttor både framlänges och baklänges. Lär ha träningsvärk imorgon. Följde med lillkillen på judo,det var riktigt skoj. Ikväll behöver jag inte gå på gymmet i alla fall. Har fått in mer pengar på hjälpkontot såg jag ikväll. Vad härligt, så om någon vecka kan jag göra en ny hjälpinsats. Vilka fina människor det finns!


Läste dagens bibeltext och den var ju som huvudet på spiken för denna dag. 

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med

tacksägelse"


                                                                  

Maja kommer med tårta                                                       Från judon ikväll 

                                                          

Presentation


Så länge jag kan hjälpa andra fortsätter jag blogga

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards