Alla inlägg under januari 2015

Av Sara - 16 januari 2015 08:40


 


Sprid vänlighet omkring dig

Solsken i en mörk värld

Älska istället för att hata

Le mot människor du möter

Tänk goda tankar om andra

Alla har sin ryggsäck

Alla har sina sår

Alla har sin smärta

Men de flesta,de allra flesta har något gott i sig.

Locka fram det det goda

Döm inte

Kränk inte

Som du själv vill bli bemött och älskad

Ska du bemöta och älska

(sara)


Av Sara - 14 januari 2015 19:03

Tack vare pengar som ni satt in på kontot fick Constantin och Elenas pojkar idag äta riktig mat och inte bara någon smörgås. Dom är så tacksamma över detta. Ni kanske har läst och hört om en tidning som tiggarna  ska få möjlighet att sälja och sen behålla alla pengar dom får in.  Den heter Dik Manusch och ges ut av en kvinna som heter

Helen Hugosson-Strandemo i Skellefteå. Nu är tidningen på väg till Vilhelmina och jag hoppas att våra tiggare ska kunna börja sälja den innan helgen. Jag hoppas också att många vill köpa den i Vilhelmina. 

Jag läste ett så bra bibelord imorse från Rom 13:10 "Kärleken gör inte något ont mot sin nästa"

Tänk vad mycket som händer när man älskar sin nästa. Det blir ringar på vattnet som sprider sig..



http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/tidning-ska-hjalpa-tiggare


 

Foto från försäljning av Dik Manusch i Skellefteå(P4 västerbotten)

Av Sara - 12 januari 2015 20:34

Vilka underbara människor det finns i Vilhelmina. Vilken respons och vilken medmänsklighet. Underbart. Jag har pratat med Konstantin och Elena idag. Dom säger att det viktigaste dom har är barnen. Att dom är i Sverige nu och försöker få in lite pengar är bara för att barnen ska ha det bra. Skulle dom ha pengar så reste dom tillbaka imorgon. För ca 4000/månad skulle dom kunna leva i Rumänien. Trots svårigheter så visar dom så oerhört mycket tacksamhet för den hjälp de fått med husrum och all vänlighet. Människor ger dom mat och pengar. Jesus är stor säger Konstantin ofta. Imorgon kan jag skicka lite pengar till pojkarna tack vare pengar som kommit in på kontot. Tack!! 

Idag har det varit kallt och jag känner mig tacksam över att ha en lägenhet och värme. Tänk så oerhört mycket vi har att vara tacksam över som får bo i Sverige. Någonstans att sova..mat och värme. 

 

Av Sara - 11 januari 2015 12:45

Vilken respons jag fick på mitt senaste inlägg ,det värmer i själen. Människor har kontaktat mig och vill hjälpa till. Nu har vi fått en bostad i en månad och dom slipper bo i bilen eller på busstation. Många tycker att vi ska samla in pengar till dem så de kan vara med sina barn i sitt hemland. Hade ett långt samtal med deras barn igår. Dom har slut på pengar och har dåligt med mat. Jag funderar på att samla in pengar och skicka direkt till barnen. Sen om jag får ihop lite mer kanske dom kan fara hem och leva där ett tag åtminstone. Dom är så tacksamma för all hjälp. Imorgon kväll har jag ett konto som jag lägger ut på min blogg så ni som frågat efter det kan sätta in pengar. Jag kommer givetvis att berätta mer om hur allt går. Det kan kännas fjuttigt att bara hjälpa en familj,men bättre en än ingen. Sen brukar positiva saker bli som ringar på vattnet och sprida sig.

Ha en skön söndag.

 

Presentation


Så länge jag kan hjälpa andra fortsätter jag blogga

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards