Alla inlägg under augusti 2014

Av Sara - 10 augusti 2014 20:30

Sjöng den här sången när jag var ung.. Den har ringt i mina öron i flera dagar och därför delar jag med mig av texten till alla som läser..

Du kan aldrig segra
så länge du hatar,
Du kan aldrig vinna
över ondska med hat

Endast kärleken segrar,kärleken segrar.
Endast kärleken segrar över ondska och hat.

Hatet fräter sönder dig
och binder dig i ensamhet.
Övervinn din bitterhet
med rätta vapenslag.
Räck din hand till försoning
sluta tänka tillbaka.
Våga tro på kärleken och du ska segra till sist.

Endast kärleken segrar...

Älska den som hatar dig,
välsigna den som hånar dig
bed för den som sårar dig

och handlar kärlekslöst.
Låt dig aldrig förbittras
hatet kväver din glädje.
Lämna allt i Herrens hand
och du ska segra till sist

Endast kärleken segrar, kärleken segrar.
Endast kärleken segrar över ondska och hat
(Charlotte Höglund)

Av Sara - 9 augusti 2014 22:31

Tänker på alla stackars människor i Irak som lider just nu. Som får fly sina hem, som får gömma sig för att överleva, som inte kan vistas ute på gatorna av rädsla att bli dödade.. Mina fina vänner där borta och alla jag inte känner.. Gud var med dom och ge dom tröst.. Kristna och muslimer som förföljs och riskerar att bli dödade om dom visar sig ute och som inte blir accepterade och får leva som fria människor.. Tänker också på läget i Gaza och alla lidande människor där.. Så mycket krig och hat i världen, så mycket förföljelse och död.. Sen all fattigdom som finns..Vad kan vi göra? Vi kan be. Vi kan visa medmänsklighet och kärlek. Vi kan tala gott om varandra. Vi kan öppna våra hem för ensamma, flyktingar och utsatta människor. Vi kan sända gåvor till drabbade områden och människor.Och en del av oss kanske reser dit och hjälper på plats.. Men först och främst, se din nästa och sprid kärlek omkring dig..

Av Sara - 7 augusti 2014 18:54

Har fått förmånen att vara några dagar i Borkan. Finns det något vackrare än fjäll och vatten? Tror det toppar min lista. Speciellt när man kan bada i fjällvatten och njuta av solen.. Vilken sommar, får aldrig nog av värmen..

Av Sara - 5 augusti 2014 08:39

Hösten närmar sig vare sig vi vill eller inte. I söndags hade vi en fin Gudstjänst med Amelia, mor och far. Amelia berättade om Indien och sitt kommande arbete i Örebro. Nu har Benjamin och Amelia dragit till Söder. Känns vemodigt, men så är det när barnen blir vuxna och far åt olika håll. Fick rå om dom lite innan och det gläder ett mamma hjärta. Måndagsfrukost med Benjamin,Sofia och lillebror. Bergmans med Amelia ..god mat och sol..

     

Av Sara - 2 augusti 2014 00:45

I måndags blev jag bjuden på fest efter Ramadan var slut. Det bjöds på god, stark mat och sol på strandvägen. I veckan har jag fått rå om Sofia och Benjamin lite extra, vilket uppskattas mycket :-).. Lunch, besök hos Emanuel på saiwa,loppisfyndat en takfläkt och sett på när Benjamin lagat till kanderade ingefära, vilket var riktigt gott. Har badat mest varje dag och njutit av solen.. Toppenvecka alltså mitt i sjukskrivningen. Energin kommer sakta sakta tillbaka, härligt!

Av Sara - 2 augusti 2014 00:34

Stolt mamma till världens bästa barn. Tänk att få ha dom under samma tak, samma kväll.. Med ostbricka och samtal.. Vilken lycka<3

Presentation


Så länge jag kan hjälpa andra fortsätter jag blogga

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards